söndag 30 mars 2008

Vi har möblerat om !


Och detta måste ni ju få se. Vi har länge tyckt att den delen av matsalsrummet som var läshörna inte var så mysig, öppna spisen var i den andra delen där matsalsbordet var, så varje gång vi tände i brasan så flyttades det runt med stolar. Så vi stack till IKEA.


På väggen där mitt älsklingsskåp numera står hade vi en rad med bokyllor innan och en Bruno Mattson fåtälj. Svisch så fick matbord och skåp ta det utrymmet istället.





Såhär blev det.








Detta var vad vi hittade på IKEA. En Schäslång och en Ektorp fåtölj i rosa, grön, vit och lite lite rött. Mums som en liten pralin.





På håll ser det ut såhär.





Här sitter jag i schäslången och gottar mej och detta är det jag ser. Ett par fossar och spisen. Nån måste ju sitta in möblerna eller hur???






Numera har ju alla såna där stora "plancher" så jag köpte ett handgjort stort papper och skrev lite själv.





När vi gick där på IKEA och spankulerade kunde jag inte låta bli att fundera över en del människor jag mötte. Jag tänkte att undrans om hon är en bloggare eller hon eller hon, precis som om vi kommer från en annan planet.


Knäppt.

Fast jag kan nog garantera att det finns mer än jag som har tänkt detta ?!?


Men jag tänkte att istället för en röd ros i kragen kan vi väl ha en liten bloggblomma eller en liten mini vimpel på kragen ;-))) så att man ser att Ahaa där kommer en bloggis ;-)



Nu ska jag visa mina BÄST & PEST bilder. Har filurat lite på detta och detta är mitt val.


BÄST ÄR:






Utbygget vi gjorde förra sommaren skulle jag inte vilja vara utan. Detta rummet är underbart alla årstider och är stort och luftigt. Säkert 4 m i takhöjd och 6 m brett och 6 m långt. En annan bra sak det förde med sej var att under härligheten finns ett lika stort rum till med TV, spel, pingis, soffor och sängar. Perfekt för rörliga barn.

Nästa är utsikten. Den är underbar. Från soffkanten är det detta jag ser. Vatten vatten vatten och lilla pållen Fighter.




PEST ÄR:



min lilla hall. Såååå liten och sååå många barn. Ni kan tänka er när alla 4 pojkar är uppe i stl 44 och vinterkläder. Panelen älskar mannen dom kommer från nån släktgård och är från 1800talet. Men vaddå??? Jag älskar dom inte. Men om han blir lycklig av att se dom så får väl jag oxå vara lycklig ;-)

Nästa är trappan upp.



Älskar inte färgen här heller , men penslen kan ju alltid slinta ;-)




När jag loggade in här idag så ser jag att jag är uppe i över 60 000 besökare. Måste ju bjuda er på något. Slå er ner och drick en kopp varm choklad, ta en maräng och känn er som hemma!

Hoppas att ni har haft en härlig helg!

Kramelikramar från Anna

Pssst...ni har väl inte missat att Malin /Älskar Sött har öppnat UNIK för säsongen. Öppet torsdagar 18-20

Lördagar 11-15

25 kommentarer:

Hjärtans sa...

Hej! Vad mysigt du har hemma hos dig och vilken utsikt från vardagsrummet! Har kikat hos dig ett tag och har nu börjat blogga själv. Så man får tacka för all inspiration som ni bloggar har gett!! Kram Jenny

Frida sa...

Hej hej!
Vad fint ni fick i vardagsrummet! En sån schäslång har jag önskat mej av min karl.. Påminner han varje dag och hoppas att den snart står i mitt vardagsum! Så mysig!
Och vilket underbart tidningställ! Vart kommer det ifrån?
Ha en underbar vecka.
Kramar Frida

Solsjö - Under en vind sa...

Först fick jag det beskrivet i ord och nu får man se det i bild!!! Vad bra det blev! Vet du, så fort jag är ledig kommer jag sättande för en stund på divanen....då får man väl en pralin va??? Underbart inlägg med såå mycket bilder!! Kramis och gonattis!!

Lina sa...

Åh så fint!! Jag kommer gärna på en kopp!! mmm jag skall nog nästan förboka lite saker hos Malin....

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hihihihi...goa du...precis så går jag oxå runt å tänker.sist jag var på IKEA samma tankar.tänk om man går rakt förbi nån man bloggar med dagligen...hihiihi..

UTMANINGEN till dig: Fixa en blogg pins som vi kan köpa av dig.

Så fina saker ni köpt på IKEA.
Toppen!

Ditt BÄST är verkligen underbart....förstår att ni trivs där.
Pesten var ju inte med det värsta jag sett...men du ser det säkert med andra ögon...hihihihi..

Kram Pernilla

Tina sa...

Hej Anna. Vilket skåp!!! Jag håller på och tänker ut vilket skåp jag ska ha för allt porslin i matrummet..nu vet jag vilket jag vill ha... Måste bara använda den kvinnliga listen väldigt,väldigt mycket..:-) och vad fin schäslången var, ser helmysigt ut. Fiffigt med planchen...själv håller jag på med ett långt recept som ska sitta på kylskåpet, men oj vad jag måste samla mina krafter till det...går lite segt.
Hi,hi jag har också tänkt...knäppt...
Vilken härlig utsikt du visar på dina bäst bilder, jätte fint. jag blundade vid pestbilden...:-) Ha en trevlig måndag... Kram Tina

Det lantliga hemmet sa...

vilken utsikt ni har från mysrummet.. och dina nya möbler passade alldeles utmärkt, blir en perfekt myshörna med en kopp te och chokladask.. tihi.. läste du min fråa från förra inlägget? brickbordet är för härligt och det finns hemma h mig nu med underbara saker unik hade med.. skulle kunna gå där i en hel dag utan problem!

ha de så gott
kramar karro

Anita sa...

Åh! det skapet ditt er noe av det mest fantastiske jeg har sett!! Vil ha!! Så koselig det ble etter ominredningen! Kuult med pest og best!! Moro å se litt av medaljens bakside også!! Ha en strålende uke!

Sallys hus sa...

Hallå där!

Meeen Anna såååå fint!
Där kan jag tänka mig att dte kommer bli slagsmål om vem som ska ligga och vifta på tårna framför brasan!

Vilket rum ni har!!!
Jag bara gapar......nu pratar jag om "tillbygget"
Jisses....kan man ha en sån utsikt????
Vi ser minsann bara kor i bästa fall, på sommaren......vill också se vatten...vilka härliga fönster!!!
Så gnäll du över din lilla hall......nåt ska du väl ha som inte är lika underbart!
Ha ha........blink, blink.....
Du får väl övertala mannen om ett till tillbygge innan strl 44 har nåts.

Panik måste sluta!
kram Katarina

Annas Vita Hjärtan sa...

Sååå fint du har gjort! Skåpet dööööör jag för, kan det snälla flytta hem till mig...hihi
Nu har nedräkningen börjat för mig, bara 26 dagar kvar innan träffen, jippey!

Kram Anna

Smycka dig sa...

Har sagt det förr och säger det igen...ditt vardagsrum är underbart och din utsikt har jag beundrat sen tidigare..det är bara att gratulera till den lycklige ägaren;D

Du har verkligen köpt fina möbler på Ikea.. älskar fåtöljer..har fler än jag rymmer i mitt hem;)

Vi borde verkligen hitta på något till oss bloggare, en typ av pins vore väl något eller varför inte ett grönt band, det är ju lättare för alla att fixa själva..hmmm.
jag har tänkt precis som du, "undrar om hon är bloggare" jag träffar mycket kunder på jobbet och ibland så hör man små kommentarer om bloggare och blir så nyfiken vem dom kan vara;)

nu ska jag ge mig, känner mig lite surrig idag.. kanske för att min man jobbar natt så vi träffas inte förrän fredag kväll;(

Ha en fortsatt trevlig vecka
Kram
Lotta

Evas Paradis sa...

Blev ju jättefint efter ommöbleringen!
IKEA är ju alltid kul att botanisera hos ... ser ju helt underbart ut med utsikten över öppna spisen ... helt i min smak!
Och så fika sugen man blev nu då ;-) Grattis till 60000
Har ett litet problem jag skriver om på min blogg och skulle bli jätteglad för en kommentqar från dig ... om du hinner och har lust vill säga!
Ha en fortsatt bra vecka
Kram Eva

Elisa Day sa...

Tack så mycket, tar gärna en kopp varm choklad! Får man dricka den i det underabara rummet med utsikten mot vattnet? ;) Du visar väldigt vackra bilder
Kram

My Lovely Things sa...

hej!!

åh vilket vackert allrum så fint ..ditt skå är ju bara så vackert...

Ja, 4 barn kan vara rätt arbetsamt..jag vet....pojkar ja pojkar..de kan du hitta på mycket..lill killen mixtrade med hårgele och torkade blommor..jätte kul att hitta det..han hade dessutom tagit på flera ställen på väggen..Gissa om den väggen var förstörd..Ja så är livet med pojkar..ett äventyr..

Ha det gott..
kram anna

Änglahem sa...

Självklart måste nååån ligga där och jäsa i nya goa schäslongen (hur man nu stavar till detta ord!), du har helt rätt i att fåtöljen ser ut som en härlig pralin!! Har tittat på dom innan men maken har inte varit så impad*rosa du vet* meeen så snygg den blev hos er!!! Ska han få se*hihi* Vilket helt underbart skåp du har i matsalsdelen! Är det gamla dörrar? Tjusigt!

Vilken utsikt!!! förstår att det är bäst!!!

Ska nog bli pigg och på topp till träffen!!! ser jag så mycket framemot!!

Ha det så gott!
Kram/Ulrika

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

GRATTIS TILL DINA 60000 besökare!!!
wooooooooooooooooooW!!!!!!!
tackar som hjärligast för den goda kaffetåren!!

undrbart hus ni har,,,vacker utbyggnad!!!ååå vill med ha en sådan schälsong ju!!!!!!!!!

Kram Millan

drömmen om vitt sa...

Hej!
Tror inte att jag varit här inne förut, men så fin blogg. tittar in här igen snart.
Lotta:)

Unknown sa...

Vilken härlig make over! Det blev verkligen kanon fint.
Med lite IKEA blandat med gammalt blir resultatet oftast helt underbart.
Så fin tillbyggand ni gjort och vilken utsikt!
Ha dt så gott
Kramisar Jeanette

Nettan sa...

Fina saker du köpt på IKEA, förstår om du vart nöjd där framför brasan !!
Och vilket härligt vardagsrum, så STORT & vilken UTSIKT...*avis*..;0)
Ha det gott..
Kram Nettan

Ljuva ro sa...

Vilket härligt o inspirerande inlägg!!! Eketorp är så fina, ska köpa två soffor till vårt nya blivande vardagsrum! Jag älskar att möblera om, gör det hemma, på jobbet, hos föräldrarna... det blev verkligen jättefint efter din ommöblering. Klart man ska mysa vid öppna spisen, läääänge! Va fint du dekorerat på spishällen. Kram

Unknown sa...

Helt fantastiskt vackert vännen!! Ett helt annat rum!!!...tänk va underbart att ligga där på divanen och käka praliner framför brasan..äta en bit god mat... ha-ha...=) ps. tål att upprepas...tröttnar du på skåpet så vet du vad jag har för nummer!! =) Puss och kram Malin

Lavitadream sa...

they have a beautiful blog.
a their to work are beautiful
loves greet from germany
xo andy

Annas skattkammare sa...

Hej! Slant in här genom Vita ranunkler. Mysigt du har det!! Jättefint du visar.. Kikar gärna tillbaka! Kram /Anna

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hejssvejs!

Vill bara önska dig å dina nära å kära en underbar helg.
Med mycke pyssel å mys.

Kram Pernilla

Minna Mercke Schmidt sa...

Så vackert du har det hos dig Anna!!!!!!!!!! Och vilken utsikt! Hoppas ni haft en härlig träff, hade varit så kul att åka med du vet hur det är med många barn : ) Tänker på dig ofta när jag ser på den finfina brädan. Tusen tack ännu en gång! Kram, Minna : )