lördag 27 oktober 2007

Tvättstuga. Avsnitt 1.

Åååå det är mycket pinsamma bilder jag nu ska visa er. Jag är lätt rosig om kinderna. Tur att ni inte kan se mej.... Vår tvättstuga är förfärlig. När jag fick syn på Lantlifs fina tvättstuga tänkte jag att man kan ju alltid försöka ialla fall. Och nu är vi på gång :-)) Om ni tycker att det ser förskräckligt ut på bilderna så kan jag glädja er skadeglada ;-) att det såg mycket värre ut innan med fula hyllor i olika modeller som var fullproppade med mitt pyssel i olika backar, gräsfröpåsar, fiskenät, slalomskidor, flytvästar, färgbunkar och tvätt i massor över hela golvet. Ni kan ju tänka er 4 pojkar och vi bor på landet och nästintill i ett grustag för trädgården är inte riktigt klar ännu efter utbygget. Phuuuu.

Min händiga man har varit och köpt vit färg till tak och väggar och senare i dag hade jag tänkt komma över ett billigt klinker till golvet. Har spanat in ett på Sheapy (eller hur det nu stavas :-)) Så varsågoda och "njut", asflabba eller le lite diskret åt mina bilder här under.

Här i hörnan är det en ducsh. Den ska få vara kvar bara snyggas till en smula.

På denna väggen hade vi tänkt att ha en lång bänk till symaskin och brädmålning. På väggen blir det en hylla med plats för stämplar, pennor, penslar, band och trådrullar. Ett skynke för bänken så att man slipper se dom fula trådbackarna. Till höger är en tank som måste få vara kvar men den bygger "vi" en skärmvägg till.




Här har vi tvättmaskin. På denna väggen blir det oxå bänk med backar under. Förvaring kan man inte få nog av.
Det ska bli så skönt att få ner all tvätt i källaren och slippa springa över strykbrädan mitt i natten när man ska upp och nattapinka.
I går kväll var Thomas och Pernilla med barn hemma hos oss, vi åt gott och smakade på vin, härligt. I kväll blir det nog mys i soffan. Känns som att jag har skrivit det innan. Men visst är det mysigt att äta gott och krypa upp i soffan och bara må väl!?
Ha det så gott alla vänner jag känner och inte känner!
Kram Anna

28 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

NU finns det ingen återvändo!! När man har offentliggjort sitt projekt så känns det aningens lättare att fortsätta....Hoppas att du hittar mycket bra idag! Mer än bara golv kanske....NI har ju redan gjort ett fantastiskt jobb genom att tömma bort allt! Bara MYS, det är det BÄSTA som finns! Vi hörs! Kram till dig!

Skatan sa...

Du är en hårding du! Jag skrattar åt din formulering om rosiga kider...just precis så skulle jag känna mig om jag visade vår tvättstuga!! Jag lovar : )

Jag ser med spänning fram emot att få se vad ni hittar på! Jag ser också med spänning fram emot att lyfta på brevlådelocket en dag och hitta din hemlighus-skylt!!

Trevlig helg och kram!

Anonym sa...

Du skall vara glad att du har en så stor källare, det är ju perfekt att fixa och greja här! Det blir nog bra när det blir klart!! Lycka till, jag väntar med spänning.

Hannis sa...

Ska bli kul att få se fortsättningen. Och du,det finns utrymmen hemma hos mig som förmodligen skulle leda till hysteriska skratt=))Lycka till med projektet!Kram Hannis

Snäckornas sjö sa...

Halloj!

Du är modig som visar bilderna! Men såååå farligt var det inte!! Vissa visar ju var de bloggar, kommer jag INTE att göra!!!! Inte som det ser ut nu...tänk dig ett furumonster och dubbla det med att du har hamnat i en furumardröm ;-) Tror att er tvättstuga kommer att bli super!! Helt övertygad...

Kram

Marie sa...

Tror att min och din tvättstuga är ungefär lika vackra, hihi! Ska bli spännande att se fortsättningen. Till våren är det våran tvättstugas tur, äntligen!!!!!!!

Kram Marie

Ps. Vilken helt underbar takkrona du har gjort!

På Norrgården sa...

Ska bli roligt att se när tvättstugan blir klar! Eftersom vi ska göra om vår tvättstuga har jag sökt efter bilder på olika bloggar, men har ej hittat så många. Kanske är det just så att tvättstugan är rummet som inte kommer i första hand... Det är ju inte så många andra som ser den, men man är ju där desto mer själv. Ett skäl som är gott nog för en tvättstugeuppfräshning!

Anita sa...

Dette må jeg følge med på! Jeg linker deg!

Lykke til!

Marina sa...

Inget är bättre än soffnys!
Det ska bli spännande at se hur det blir med bänkar, backar, klinker färg mm. Det kan nog göra underverk tror jag.

Sallys hus sa...

Du!!!!!!!!!!111

Var glad att du över huvudtaget har en tvättstuga!!!
Vi har ett hus på 180 kvadrat men ändå står tvättmaskinen i bdrummet och tvätten torkas i hallen o vardagsrummet....hur kul är det på en skala?????

Hade jag det du har och som det komma skall bli...vore jag överlycklig!!!!

Mat, vin, mys o goda vänner... kan det bli bättre???

Kram o hej; leverpastej....

Ps. ska bli kul att få se hur förvamdlingen blir.....

Solsjö - Under en vind sa...

Du vet att drömma kan man ju alltid....B lovade mig en ny dusch och grovdiskbänk då vi flyttade hit...än har inget hänt! Vårt rum kan bli bättre, men långtifrån med såna möjligheter som din tvättstuga har! Den kommer bli KANON, det är så bra med plats! Här trängs det mesta i samma rum...Men jag har ju iallafall en väldigt fin skylt! *fniss*
Såg lådan hos Malin, den var söt! Värnamo är som du vet ett ställe som jag har så dålig koll på, hittar knappt ut om jag tar mig in....betyder kanske att man ska åka dit oftare.....
Det var en stillsam kväll igår, när barnen somnat blev det bloggeri och symaskinen! Laddar upp inför höstlovsvecka med övernattning på jobbet!!
Ha en skön dag, vi hörs! KRAM!

Ljuva ro sa...

Men så härligt med ny tvättstuga, det behöver ni ;-), hihi! Kommer bli så fräsch och fint!

Handplockat sa...

häligt
Tack för det fina inlägget
löööv it

Jo du Lantlifsanete har nog satt griller i huvudet på oss alla =)

jag ska nyfiket följa ditt projekt

jag drömmer bla om ett tvättnedkast =) typ gamla sopnedkast lucka
direkt ned i tvättstugan från övervåningarna *suck* vore så bra

ha en go söndag

Unknown sa...

Oj då, du är inte dålig du!! Vilket projekt hi-hi...man knappt orkar tänka tanken på att ta tag i det *ler*. Ska bli fantastiskt kul att se resultatet! Ha en underbar dag! Malin

Anonym sa...

Man ska ju alltid börja någonstans - det blir säkert jättebra när ni är klara!

Marina sa...

Fick nyss syn på kransen du har bilder på vid sidan. SÅ fin! Vad är det för grenar?

Färjtorp sa...

Stort projekt men det kommer ju säkert att bli så fint. Det blir en spännande fortsättning på din tvättstuga!
Kram Johanna.

Anonym sa...

Välkommen i de sunkiga tvättstugeägarnas förening. Vi har bott i vårat hus i drygt 7 år. Ännu har inte renoveringsarbetet kommit till källarens mest glömda och gömda tillhåll. Man får stå där med skygglappar och drömma sig bort till en mer behaglig och nöjsam plats.
När man har offentliggjort sitt projekt så som du nu har gjort finns ju ingen återvändo. Det vore kanske något för oss också att tänka på.
Er tvättstuga kommer nog att bli jättefin. Det ska bli intressant att följa utvecklingen. Ska visa min oäkta hälft så kanske han också blir inspirerad.
Fortsatt trevlig söndagkväll

Marie sa...

Hej Anna!

Jag är också lite besatt av Danmark, kul att hitta någon som är likadan, hihi. Jag är som du, skulle jag flytta utomlands så skulle Danmark vara det givna stället.

Vi brukar vara i Köpenhamn med omnejd kan man väl säga. Älskar bl.a Hellerup, Charlottenlund, Lyngby som ligger norr om Köpenhamn. Finns så många mysiga butiker här! Är faktiskt sällan inne i centrala Köpenhamn numera, där tycker jag inte alls att det finns så många roliga butiker.

Annars är ju Det gamle baghus och Honning & Flora ett absolut måste för mig när jag är i Danmark. Har du inte varit där måste du besöka de ställena.

Julmarknaden på Klampenborg äger rum helgerna 24-25 nov och 1-2 dec. Det är bara såå mysigt! Har längtat i två år nu efter att få åka dit igen och nu är det mindre än en månad kvar. Hurra!!!!

Detta blev en lång kommentar men det är kul att prata med en annan danmarksfrälst!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Livingroom sa...

Du är inte ensam om att rodna över att visa upp källaren. Modigt gjort, du skulle se vår!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej!
Det kommer säkert att bli underbart fint.du skulle se min ...jag har ingen...allt är inknökat på den lilla lilla toan.Usch å fy...den enda fördelen är att man snabbt blir klar där inne..hihi.Toan ska bli iordning till våren.Å tvättstuga ska det bli vid bak ingången.finns en del plats där som inte är till något så där tänkte jag göra ett litet rum för tvätt å pyssel.
spänningen är olidlig på att få se ditt arbete framskrida.
Kram på dej//Pernilla

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så bra att du visar och berättar hur det kan vara...modigt gjort!
Och vi har väl alla ett och annat ställe man drar sig för att visa... Men det kommer säkert att bli jättefint när det blir klart!!
Kram
Marie

Goa sa...

Åh, detta ska jag verkligen följa!
Ungefär så ser nämligen min tvättstuga ut...och den står inte på prioriteringslistan:(
Underbart mysig blogg du har och såå vackra brädor...mmm!
På återseende!
Kram!
Goa

Unknown sa...

Tack för din fina skylt Anna!! Har hängt den inne hos mig...om och när jag kan slita mig från den, så kanske den får traska ut till butiken! hi-hi...Ha det bäst! Kramar Malin

Lenaslera sa...

Du har så fint på din sida!!! Blir inspirerad att pyssla. Hur hinner du!!

Lilla Blanka sa...

KUL att hitta till din blogg..! Wow, jag kan tro det blir fint i tvättstugan efter ni varit framme med lite målarfärg, klinkrat lite och satt dit skåp och "pyntat till" lite, skall bli spännande att följa detta.
Ha det så bra!

En inredoholic sa...

Jag väntar med spänning på hur det kommer att bli....

Jag hittade din sida på Jennys villervalla. jag är ny i bloggvärlden... : )

besök mig gärna om du har tid och lust http://eninredoholicsbekannelser.blogspot.com/
vi ses igen...

Anonym sa...

Hej! Oj vad det hänt mycket på din fina blogg (det var ett tag sedan jag var inne o kollade) Vill tacka för senast mycket trevligt. inte var dag man får så god o fin mat:)(viltmiddag!) Det är ju Spännande att se hur tvättstugan blir. Som du vet håller vi fortfarande på med vårt sovrum, blir nog aldrig färdigt:( En gnutta tålamod skulle vi ha hade inte skadat.
Nu längtar vännerna till pysselkvällen.... det får ju inte vara för komplicerade saker för oss (Mia o Pilla), det går lika bra med en flaska rött o myspys:)Trevlig Kväll! Pilla, Mia hälsar oxå