söndag 14 oktober 2007

Fredag morgon och utsikten från TV soffan....


Här fotar jag "gubbarna" från soffan i TV rummet.

Detta är i normala fall "traktorgaraget" och det används till mycket. Jag sågar och monterar mina lampetter och brädor här inne, barnen plockar sönder och exprimenterar med radioapparater mm, på hösten dukar vi upp med långbord för den årliga kräftskivan med goda vänner men när den andra måndagen i oktober närmar sej blir det Slakteriet.....brrr...låter rysligt och det är det oxå. Utanför ligger älghuvuden, klövar i en hög, hudar och en stor vatten/blodpöl. I den hittade jag lille Emil i går. Han har nyss lärt sej att hoppa jämfota och det var ju så klart festligt i denna pöl. . . . tyckte han. Sen pekade han på älghuvudet och sa - Fighten? Våran häst heter så och han tyckte visst att likheten var stor. Ja ja ja.

Efter första jaktdagen brukar Pålsen och ett par kumpaner krypa in i bastun så då tänkte jag att jag kan ju visa hur vårat lilla Spa ser ut. Det var ett garage/matkällare innan. Vi bröt upp golvet, la in golvvärme och slog ut väggen till matkällaren, bytte ut garagedörrarna mot glasfönster så vips blev det ett eget litet spa med rosa bubbelkar, bastu och dusch. Tur man har en händig rastlös man som inte kan sitta still ;-)

Så här ser badkaret ut..rosa...jag älskar rosa. I bakgrunden syns bastun.

Inte får man ramla i karet och skulle man göra det ändå är det ju mycket roligare att ramla om det ligger en söt anka och tittar på en.

Lite motljus men denna fantastiska utsikt har vi och bäst av allt är det att ligga här och gotta sej när det kräksnöar utanför med ett glas rött i en hand och en pralin i den andra *fniss*

Kortet till vänster är taget innifrån bastun. Efter mycket ringande så satte vi in ett gammalt fönster vi hittade i ladugården. Handdukarna till höger är Marimecko (kanske felstavat) och dom fick vi av våra snälla arbetskamrater från skolan i bröllopspresent. Rosa såklart.

Malin kom med söta MYS bokstäver. Ett måste i ett mysspa.

Tavlan till vänster gjorde bröllopsgästerna till oss på festen, alla ritade varsitt hjärta. Tyckte att den passade bra här i den rosa avdelningen. Till höger har vi duschhörnan, föredetta matkällaren.

Hoppas att ni alla har haft en mysig helg och har hämtat krafter för en ny arbetsvecka. I eftermiddag tar nog jag och Sara en tur ut i mossans land. Får se kanske kommer det ett reportage så småningom....fast bara om vi får ihop nåt fint, det fula visar vi så klart inte *ha ha*

Ha det gott och må väl!

Kramar Anna

20 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Äntligen fick alla ta del av ditt spa!! Men det där med slakteriet ser inte så mysigt ut.....Är glad att vi slapp närbilder!
Jag är redo för skogens djungel, å´fika blir ju toppen! Är lite seg idag, var inte hemma förrän ett inatt....trevligt! Hörs sen! Kramis!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Men oj så mysigt SPA du har!
ROSA ÄR SÅÅÅÅ FINT.Hittade rosa badrumsporslin på Blocket...är sugen på att byta i vårt badrum....men jag vet inte...gubben såg lite undrade på mej....hihi....
Kram på dej

Färjtorp sa...

Oj vilket spa!! Vilken fantastisk utsikt ni har därinifrån!!
Härligt.
Kram.

Ljuva ro sa...

Vilken härlig utsikt! Mysigt spa ni har!.
Maken min är oxå jägare och kring älgjakten är det fullt ståhej med vapenfix och jaktlagsmöten... men det är väl tur att de oxå har sina intressen!

linnea-maria sa...

wow rosa bubbelkar, det har jag aldrig sett. Härlig utsikt hade ni också! /linnea-maria

Skatan sa...

Oj vilket härligt ställe! Jag gillar att ni har satt in det vackra fönstret i bastun. Kul idé!

Trevlig kväll!

Anonym sa...

Underbart med ett hemma spa!

Kram Linda

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Huu, så otäckt med slakt...förstår att du stannar kvar inne! Men man vänjer sig väl?
Härligt underbart kanonfint Spa!
Vad kostar en helg? Fniss...
Kram
Marie

Jennys Vita Villervalla sa...

Snacka om MYS-SPA!!
Avundsjuk? Nja... Lite... :))
Ha en bra vecka!
Kram
Jenny

Snäckornas sjö sa...

Vilket fint spa!! Gillade skarpt badkaret, rosa...mmm!!! Drömmen här är att också bygga bastu...om sisådär tio år när allt det andra är färdigt. Min "gubbe" är också rastlös, men kanske inte så sugen på att snickra ;-)

Linneagården sa...

Gu va´ mysigt spa, verkligen! Härlig utsikt oxå. (från badrummet alltså)
Min sambo är en inbiten älgjägare....men visst är det lite höstig/mysig stämning över jakten? Jag har varit med flera ggr...t.o.m filmat när han skjutit älgar. Men fy, vad det låter "konstigt" att skriva...kanske för att "vi" helst "pratar" inredning & vackra saker här..
Må så gott, vi hörs!
*kram* /madelene

Marie sa...

Vilket underbart spa och vilken utsikt.

Kram Marie

Mitt hem är min borg sa...

Vilka kontraster i ditt inlägg.. Först en död älg och sen ett hemma spa.. Ha ha.. Du e rolig du..
Det ser väldigt fint ut i alla fall.. (inte älgen förstås)
Ha en skön kväll..
Kram!!

Unknown sa...

Hejsan hoppsan! Vet inte om jag tyckte att vyn var sååå mysig genom ditt fönster härom dagen!! Hoppas i alla fall att du får en mysig dag i dag! Ha det gott! Kramar Malin

LantlivsAnette sa...

Sååå fint och mysigt..och vilken utsikt sen då !!
Kram Anette

Designe sa...

Va mysigt det ser ut i ditt spa/badrum!..och vilket härligt fönster med mycket ljus! Kram :)

Sallys hus sa...

hur kan livet va så orättvist????
Jag vill också ha ett eget spa med en såm utsikt!!!.....fniss......

Skrattar med ett visst uuäää...åt din lille son som hoppar i blodpölen..

Kram!

Marina sa...

Bilderna på älgen och gubbarna får mig att tänka på när jag va liten. Det var jättespännande att vara med när älgarna flåddes och styckades tyckte jag.
Fin blogg för övrigt!

Sallys hus sa...

Ha ha...ja om det vore så väl att det var jag som gympade!!!
Skulle verkligen behövas kan jag säga!
Nej jag är ledare i min dotters gympagrupp.
Hon tränar gympa mellan 2 och 3 ggr /v. Jag är sk. huvudledare....vilket innebär att jag håller i alla trådar, bestämmer hur träningen ska gå till, fixar med allt runt omkring och ja... har väl allmänt svårt att släppa nåt till nån annan...suck.... de ska faktiskt och tävla nästa vecka utan mig....känns super konstigt.

Jag svettas som en gris varje pass!!! Får ofta stå i en tjockmatta med lätt böjda knän och hoppa fram o tillbaka ca 1½ timme för att passa på volter då de hoppar trampett... phu!!

Men kul är det!
Kommer gärna och badar.....kyl champagne bara...fniss!
Kraaaaammm.....p!

Handplockat sa...

Men Qwinna vilka bilder du visar
*suck*

badkarsutsikten är makalös

ha en go fredag