söndag 30 mars 2008

Vi har möblerat om !


Och detta måste ni ju få se. Vi har länge tyckt att den delen av matsalsrummet som var läshörna inte var så mysig, öppna spisen var i den andra delen där matsalsbordet var, så varje gång vi tände i brasan så flyttades det runt med stolar. Så vi stack till IKEA.


På väggen där mitt älsklingsskåp numera står hade vi en rad med bokyllor innan och en Bruno Mattson fåtälj. Svisch så fick matbord och skåp ta det utrymmet istället.





Såhär blev det.








Detta var vad vi hittade på IKEA. En Schäslång och en Ektorp fåtölj i rosa, grön, vit och lite lite rött. Mums som en liten pralin.





På håll ser det ut såhär.





Här sitter jag i schäslången och gottar mej och detta är det jag ser. Ett par fossar och spisen. Nån måste ju sitta in möblerna eller hur???






Numera har ju alla såna där stora "plancher" så jag köpte ett handgjort stort papper och skrev lite själv.





När vi gick där på IKEA och spankulerade kunde jag inte låta bli att fundera över en del människor jag mötte. Jag tänkte att undrans om hon är en bloggare eller hon eller hon, precis som om vi kommer från en annan planet.


Knäppt.

Fast jag kan nog garantera att det finns mer än jag som har tänkt detta ?!?


Men jag tänkte att istället för en röd ros i kragen kan vi väl ha en liten bloggblomma eller en liten mini vimpel på kragen ;-))) så att man ser att Ahaa där kommer en bloggis ;-)



Nu ska jag visa mina BÄST & PEST bilder. Har filurat lite på detta och detta är mitt val.


BÄST ÄR:






Utbygget vi gjorde förra sommaren skulle jag inte vilja vara utan. Detta rummet är underbart alla årstider och är stort och luftigt. Säkert 4 m i takhöjd och 6 m brett och 6 m långt. En annan bra sak det förde med sej var att under härligheten finns ett lika stort rum till med TV, spel, pingis, soffor och sängar. Perfekt för rörliga barn.

Nästa är utsikten. Den är underbar. Från soffkanten är det detta jag ser. Vatten vatten vatten och lilla pållen Fighter.




PEST ÄR:



min lilla hall. Såååå liten och sååå många barn. Ni kan tänka er när alla 4 pojkar är uppe i stl 44 och vinterkläder. Panelen älskar mannen dom kommer från nån släktgård och är från 1800talet. Men vaddå??? Jag älskar dom inte. Men om han blir lycklig av att se dom så får väl jag oxå vara lycklig ;-)

Nästa är trappan upp.



Älskar inte färgen här heller , men penslen kan ju alltid slinta ;-)




När jag loggade in här idag så ser jag att jag är uppe i över 60 000 besökare. Måste ju bjuda er på något. Slå er ner och drick en kopp varm choklad, ta en maräng och känn er som hemma!

Hoppas att ni har haft en härlig helg!

Kramelikramar från Anna

Pssst...ni har väl inte missat att Malin /Älskar Sött har öppnat UNIK för säsongen. Öppet torsdagar 18-20

Lördagar 11-15

onsdag 26 mars 2008

Mest bilder och lite text...

Lite fönsterskärmar.

* * * *


Lilla tyllkjolen har jag sytt till Malin, näää hon ska inte ha den på sej men "tokan" hade tänkt att hänga en Noa Noa tyllkjol på ett gulligt klädsträck utanför butiken. Det gjorde lite ont i mitt hjärta så jag sydde en i utbyte mot den + att hon får skärmarna här ovanför.
* * * *



Gulligt va? Köpte den när jag var hos Malin för ett litet tag sedan. En såndär söt liten sak som man bara måste ha :-))
Kram på er!
Anna






måndag 24 mars 2008

Välkommen att kliva in i min hall....

.....som jag aldrig hade visat er för en 2 veckor sedan. Då var nämligen färgen på panelen och jag ovänner. Det kommer ni att förstå lite längre ner. Men jag måste prisa Lantmännen nere i samhället som sålde en fantastisk färg till mej, den var praktiskt taget torr på penseln. Så medans lille Emil tog sej en tupplur lyckades jag måla panelen i hallen 2 ggr och sedan möblera. Perfekt!!



Jag börjar ju med att vis den fina hyllan som nu har fått små porslinsknoppar på sej. Den visste precis var den skulle hänga, jag behövde inte fundera många sekunder, ibland är man riktigt snabb ;-)







Denna hallen ligger mitt i huset och detta kortet är taget från dörren sett, men den dörren är mest för prydnad tror jag, ingen går nånsin in eller ut genom den. Förr var det en vägg borta vid köket men den slog vi ut och gjorde en liten bardisk istället.






Vad hade man gjort utan tårtpapper? Ingenaaaning ;-)




Här är dörren som aldrig öppnas mer än när det vädras. Ni förstår varför man aldrig går in och ut där va, trappan upp precis igemte dörren och ingen plats för jackor och skor. Ser ni färgen på panelen där i trappuppgången....brrrrr. Men snart slinter nog penseln dit med.






Från det här hållet kommer man från TV / matsalsrummet. På väggen har jag gjort en vägvisare.

Längst upp står det :
Kärleksnäste
Sörsjön
Busungar
Gosaker


Bara att välja håll!





Vrån bakom bardisken.






Kuckelikuuuu......


Sådär ja nu hittar ni i min hall oxå :-)
Hoppas att ni kommer att ha en underbart härlig ledig dag i dag. Här snöar det och är rena rama sportlovsstämningen. Det får bli termobrallor på och pulkan ut. Vi har en liten backe här mellan ladugården och huset, får nog bli pulka race där.
Ska snart lägga ut mina bäst och pest bilder men jag håller på dom lite till.
Tror att det finns ett par platser kvar till bloggträffen, hörde en liten fågel viska i mitt öra att det fanns massor av mysigheter på Östregårds, jag har redan börjat vässa armbågarna och en timma om dan tränar jag starter, allt för att vara så snabb som möjligt ;-)
Mejla Sara Under en vind om ni har missat det, adressen finns i ett inlägg längre ner.
Många pussar och kramar för gulliga kommentarer, har sagt det innan -jag är inte så bra på att svara och kommentera men jag har stora ögon att se med så känner ni er uttittade nån dag är det bara jag som sitter tyst som en mus och tittar.
Kram Anna

lördag 22 mars 2008

Kalas

Jag önskar Er alla en Glad Påsk!!

I går var en bra dag må ni tro.
Jag fyllde år!
Fick så mycket fint så det inte var klokt. Alla har vekligen förstått vad jag vill ha ;-)
Vi är 6 familjer som brukar fira högtider tillsammans så i går tjuvstartade vi lite smått på påskfirandet för att alla skulle kunna få vara med i år , en del jobbar inom vården andra har brandjouren så det fick bli lite kalas/påskfest.



Titta här vad jag fick av Sara Under en vind och hennes familj. Hennes snälla sambo snickrade ihop denna. Kan man bli annat än lycklig ???
Klockan 8 i dag på morgonen hängde den på väggen redo för att pyntas. Måste bara fixa krokar....tar nog en tur till stan i dag....för inte kan jag bara gå och titta på denna skapelse utan att få fixa lite. Det skulle ju vara som att limma fast locket på påskägget och ge det till Oskar (son no 2 har ett väldans sockersug) (kan vara ärftligt)

Dessa söta kronor fick jag av min mans lillasyster Pia. Fina!!


Vackra vita tulpaner.


Snörkupan och tulpanerna fick jag av alla gästerna, Tack till Helena & Ulf Thomas & Pernilla Marie & Stefan Richard & Ulrika Sara & Björn och alla barnen.
När jag och Sara var på bloggträffen hos Minna/Blomsterverkstan så besökte vi Lovisa i Lund som då endast hade en sån här kupa kvar och med en noslängd vann Sara den. Men skarpt minne som hon har kom hon ihåg detta och kunde förgylla min dag lite till.
Av min syser med familj fick jag en massage dag med barnfri helg!! De ni! Börjar redan känna mej som en ny människa bara jag tänker på det.
Sen hade jag ju sån attans tur och lyckades vinna hos
Tusen tack Anna. Såååå fiiina saker. Jag är överlycklig. Jag beställde en lampa i samma veva. Den är så söt men den visar jag när jag har hittat en snygg skärm till.

Här är kedjan och korten.


Ägget.
Nä ni mina vänner här hinner inte jag sitta, jag har hyllor att pynta, krokar som ska köpas och skruvas fast, kronor som ska placeras, snören som ska i kupor,mm mm mm....och ett och annat golv som ska dammsugas...12 vuxna & 11 barn och ett par skålar popcorn*fniss*

Ha en underbar påskhelg ! !

Många kramar Anna

fredag 14 mars 2008

BLOGGTRÄFF

Så har vi spikat programmet till våran bloggträffs dag den 27 april. Såhär kommer det att se ut:


* * * * * Kl 9.00 * * * * *


Samling vid Mc Donalds som ligger utmed E4:an strax utanför Värnamo



* * * * * Kl 9.30 * * * * *
Hade vi tänkt att våldgästa Malin / Älskar Sött´s butik UNIK

Många kanske har åkt långt och länge så jag och Sara fixar frukost. Dagen kan bli lång och slitsam. Eftersom utrymmet i lilla butik UNIK är ganska begränsat så kan vi som står i kö äta.
http://www.alskarsott.blogspot.com/
* * * * *Kl 11.00 * * * * *
vidare till:


Östregårds Antik och Loppmarknad.

Kl 12.00 Öppnar dom grindarna och då är det bara att kavla upp skjortarmarna armbåga sej fram och vara redo att slåss för dyrgriparna. Detta är den största loppis jag sett. En hel gård proppfull med smått och gott i vartenda vrå och även hela gårdsplanen. Läste på deras sida att dom får hem 2-3 lastbilar varje vecka med gosaker. Så ni förstår det lär inte bara vara vi där.... Först till kvarn och djungelns lag gäller......

För er som får blodsockersvikt serverar jag och Sara fika vid våran bil.


* * * * *Kl 14.00 * * * * *
Samling för att några km senare vara i Öhr.

Här kommer vi att titta in i en liten Trädgårdsbutik och en liten Lanthandel.

Trädgårdsbutiken som heter Klockaregården är med i nya Lantliv och Trädgård & blommor




Vi har bokat bord hos Systrarna Skogsströms Lantcafe
kl 15.30
som ligger i anslutning till Lanthandeln och trädgårdsbutiken.

Där ska vi sen bara sitta och äta, prata, slappa, prata, mysa, prata och prata.


Mat som finns att välja på är:
* Lax och potatis
* Bakad potatis med röra
* Gryta, kokt kalv i dillsås

Pris för hela dagen är : 400:- och i det ingår rejäl frukost hos Malin, bullar och goda kakor på loppisen och maten hos Systrarna Skogströms.
Varför har vi valt att samla in pengar innan?
Jo, för att veta hur många som säkert kommer så att inte jag och Sara står med bilen full med mackor och kakor och endast ett par bloggare dyker upp.
Skulle du bli sjuk får du givetvis tillbaka dina pengar men vi tar 95:- i avbest, avgift. Vi vet ju inte ännu exakt hur mycket allt kommer att kosta under dagen så blir det pengar över betalas dom tillbaka till er, det är inte meningen att vi ska tjäna något på detta.

Du anmäler dej till Sara som har mejl adress:

och får sen en bokningsbekräftelse om att du har fått plats. När du fått den är det dags att välja mat :-)

OBS!
Begränsat antal platser!


Ni hittar Bloggträffsinfo hos Sara Under en vind också. Kanske inta samma bilder och text som här men innehållet är detsamma.


Vi hoppas på en toppendag med en massa ny inspiration, härliga nya fynd och många nya vänner med ansikten på ;-))


Många kramar
Anna & Sara

tisdag 11 mars 2008

Varsågoda....

....en vacker bukett vill jag ge till er alla

50 000+ som varit inne här och tittat.

Helt fantastiskt!! :-))

Och en x-tra ros till alla fina kommentarer med så gulliga ord och en x-tra ros för all inspiration man får av alla er.

Tack och pussiluss!!!



Detta är faktiskt min brud och tärnbukett som jag delar med mej av till er. Visst är dom fina. Älskar limen till de rosa rosorna. Kan ni gissa vem som har gjort dessa?? Älskar Sött!/Malin

Tittade in hos Annas vita hjärtan och fick en sån inspirations kick. Ååååå va mycket fint hon visar. Skulla lätt kunna sätta mej i bilen på stört och köra de 45 milen till henne bara för att få äran att stiga in i hennes butik. Ska säga att det tog flera timmar att få upp hakan och mannen torkar dreggel fortfarande efter mej ;-) efter att jag tittade in där.



För att stilla begäret lite så körde jag i ilfart till närmsta bygghandel och köpte mej ett par bräder sen sågades det och målades så spånet yrde över hela byn. Här står den nu i fönstret en kopia av Annas små söta fönster skärmar.







Hoppas att ni har en härlig dag i dag. Själv har jag en halv VAB dag. Jobbade första lektionen sen åkte jag hem för att släppa iväg mannen till sina lektioner.
Så nu sitter vi uppkrypna i soffan Alfred och jag. MYSIGT faktiskt.

Har en fråga som jag måste få svar på. Det är AKUT!!!

Köpte ett CD skåp som är mörkbrunt *brrrrrr* och det MÅSTE ju bli vitt. Bara det att färgen fäster inte den bara "krullar" av sej. Tacksam för alla tips och trix säg bara inte att jag ska slipa hela skåpet då bryter jag ihop *fniss*

Må väl!!

Kramar Anna

onsdag 5 mars 2008

Långt mellan inläggen....

....men nu mina vänner har jag äntligen fått bredband så nu ska här bli ordning på torpet. Och det bästa är att det är mobilt så jag kan sitta med och va social i soffan, när de andra tittar på sportnytt är jag hemma hos er...fast ändå inte...

Sportlovet tillbringade vi i Lindvallen. Vi hade en underbar vecka med massor av olika väder, mycket skidåkning, trötta barn och en förfärlig träningsvärk i benen och det får väl stå för mej det. Attans va otränad man är. fick pausa lite i de långa backarna. Skyllde på att utsikten var fantastisk ;-). Fast det är den ju med.

Måste berätta om en händelse iallafall för det lyckas alltid hända något. (förra gången vi var där åkte vi i raketfart med Gustav i ambulans till Falun. Han fick värsta kruppanfallet...Phuuu. )Denna gången var det Alfreds tur att "måla" backen med blod. Vi köpte en sele åt honom för det var jobbigt att ha honom mellan benen hela vägen ner och till slut blev han så duktig så han ville åka knapplift själv. Mammsen och pappsen var ju stolta som få och snurrade ihop "kopplet" och gav honom det. Lillkillen for i väg i liften och kreativ likt sin mamma han är knöt han fast sej själv i liften. Ni kan tänka er hur det gick när han hoppade av. Pang rakt in i vallen och över den. Det slutade ju inte med ambulans men med ett svullet öga, skrapat ansikte och sönderbiten läpp. Tuff som han är likt pappsen så stoppade vi papper i näsan och begav oss till skidskolan. Håhåjaja, mycket ska man va med om.

Idag har vi ett underbart väder här hemma. Solen skiner och det är fullt med gäss, ankor och svanar i sjön. Det är en sådan där dag man får riktigt lust med vårstädning och piska alla mattorna ute i vårvädret....synd att man inte har några mattor...


Detta kortet tog jag i dag på morgonen genom TV rums fönstret. Alfred och Emil på språng.

Har köpt mej ett olivträd. Är det någon som vet hur de ska skötas? Kan nog behöva några tips och råd där.
Hoppas att ni alla får en lika underbar dag som jag har idag, med mycket sol som ger en massa energi!
MÅNGA LÅNGA KRAMAR ANNA