onsdag 28 maj 2008

Hej igen !

Som jag tror att de flesta av er redan har fattat så handlade förra inlägget om konstnären

Ylva Skarp.

Nu fick jag ett mejl av henne i dagarna och det visade sej att det inte alls är hon som ligger bakom detta, hon hade ingen aning. Istället är det någon annan som för "hennes" talan och tycker att jag kopierar rakt av och att min skyltar inte ska få säljas i nätbutiker för dom säljer inga kopior och de som ändå skulle trotsa och sälja dom kommer då att få dåligt rykte för att dom säljer mina skyltar ? ! ? Vaddå dåligt rykte. Är jag en bad woman ?

Jag vill be Ylva om ursäkt ! 1000 förlåt!

Hennes brädor är underbart fina och hur än vi andra försöker så kommer vi inte i närheten av hennes vackra handstil och det vill vi ju inte heller. Eller hur? Alla vill vi väl ha vår egen lilla tutsch eller hur det nu stavas ;-) på det vi gör.

Jag borrar hål i mina och trär i ett svart snöre och märker dom med mitt namn, jag tittar aldrig på Ylvas eller någons annans bräda för att få till handstilen utan det är ordet i sej och min hand som gör det hela.

Denna bilden lånade jag av Ylva på hennes hemsida.

Än en gång vill jag be om ursäkt för att fel person blev uthängd på detta vis men jag kände mej så kränkt och en smula hotad av mejlet jag fick bifogat till mej. Faktiskt lite ledsen i ögat.

En stor kram till er alla och tack för att ni brydde er om lilla mej i nöd !

Anna /numera ej i nöd ;-)

fredag 23 maj 2008

Hej alla i bloggvärlden!

Har ni oxå blivit påhoppade för saker som ni gör tex skyltar, strutar, kuddfodral mm mm listan kan göras oändlig eller är det bara jag ?? !! ??

Utan att nämna några namn så har jag fått påbackning av en person som ämnar gå till advokat angående mina skyltar.
Det tråkiga i detta är att hon nu har mejlat mina kunder och inte mej om vad som pågår!

Jag gör ju skyltar som ni vet, men jag borrar hål i mina sätter i ett svart snöre, skriver med min egen hand och handstil för att vara noga med att inte kopiera.

Är det att kopiera att köpa en lerkruka, måla på den, sälja den sen eller att köpa en spegel på IKEA och måla på den och sälja vidare ? !

Allvarligt !
Har jag helt fel i detta ?
Ska jag lägga ner min verksamhet och därmed bloggen med den ?
Är en bräda en bräda ?
Vit färg, vitfärg ?
En hadstil en handstil ?

Kan någon lag och rätt??

Många kramar Anna

lördag 17 maj 2008

Jo, jag lever......

....bara lite mkt just nu, fast det där har ni nog hört innan va? Kan det vara nån snäll människa där ute som kan ge mej några timmar extra på dygnet. Det hade jag verkligen behövt.

Förra helgen var hektisk. Möhippa/ svensexa på fredagen med paintball och mat. Mysigt och lagom mkt. På lördagen spelade Oskar fotboll, då måste mammsen sitta på bänken och hejja hejja. Kyrkan skulle kläs inför konfirmationen. På söndagen ville p13 att O skulle vara med och spela med dom oxå så ner med Gustav till kyrkan för konfirmationsfotograffering och släppa av O på fotbollen, hem igen hjälpa Pålsen med långbord i trädgården och duka lite sen ner för att hämta O. Tyvärr var matchen inte slut ännu utan jag fick se detta elände. Nää jag skojjar inte, i vanliga fall älskar jag att se barnen spela men motståndarlaget betede sej gräsligt. En skallade O, dom skrek könsord efter vår tränare och kallade domaren för CP. Deras tränare stod passivt och tittade på. En aningens arg åkte jag hem för att byta om till konfan och ner igen och in i kyrkan. Som tur var hade vi bunkrat upp med äpple och godis till de små för det tog över 2 timmar i kyrkan. Jättevackert men liiite länge. På kvällen skrev jag dagens ris i lokaltidningen till motståndarlagets tränare, och jag var lite orolig att ingen skulle se den men det behövde jag ju inte vara, några av er hörde mej säkert på radio Jönköping hela dan på alla nyhetssändningar.

Så kan det gå.

Nä nu ska ni inte behöva höra på tjatiga mej utan titta på lite bilder istället.

Idag har vi varit hos gamla farfar Einar som nu är så gammal så han behöver flytta hemifrån. Visar er lite bilder på saker jag fick med mej därifrån.


Detta kortet fick vi. Såhär såg vårt hus ut för 70 år sedan. Tyvärr revs det för att ett nytt skulle byggas. :-(

Dessa vackra brudpar har Einar haft på sin bröllopstårta. De måste vara ca 70år gamla.


Massor av gamla fina kort och album. En riktig guldgruva.




I onsdags var det torgdag här, och då hittade jag denna lilla söta burk på loppisen.



Loppisfynden från Moheda. Dopklänningen hänger på en krok och fönstret är numera......vitt....och står lutat mot ett annat fönster.

Inget loppisfynd men ett UNIK fynd. Köpte denna hos Malin för en tid sedan och har nu tryckt ner pelagonier i, så vackert så vackert.

När jag ändå har ångan uppe och är här så visar jag min låååånga planka. "from here to eternity"


I onsdags hade jag och Pålle 3-årig bröllopsdag. Här står jag och sniffar lite på min fina bukett som Malin Älskar Sött gjorde åt mej.
Många bilder hann jag iallafall bjuda på men nu måste jag jobba vidare. Efter den 24 börjar ett nytt liv igen för då är bröllopsbestyren över.

Även om jag inte lämnar några kommentarer hos er just nu så tar jag en snabbtitt hem till er i bland, ni vet svich in genom dörren ett varv runt sen ut igen !

Men, jag hinner läsa era kommentarer för det finns det alltid tid för.

Många kramar Anna

tisdag 6 maj 2008

Nu é dé sommar nu é dé sol nu é dé koskit i hagen . . .



Ja så här tokiga är vi som badar precis när islossningen har gått o gäddorna leker för fullt ;-) Själv är jag ju så förståndig så och står kvar på altanen och fotar i stället. Någon ska ju göra det.
Kunde inte låta bli att lägga in dessa bilder, jag lovar att jag inte har blivit naturfotograf, men det är så härligt med våren och alla knoppar som knoppar sej ;-)
Återkommer efter helgen med loppisfynd. Min stora "lilla" pojk ska konfirmera sej till helgen så här är mycket att stå i, och näst nästa helg gifter sej min lille bror, då ska ni få se dukningar och buketter. Ååå vad roligt det ska bli att få fixa och trixa.
Må väl allesammans & simma lugnt !
Kraaam

söndag 4 maj 2008

Så här vackert väder har vi här i dag....

.....och jag hoppas att himlen är lika blå hos er där ni befinner er.

Kunde inte låta bli utan sprang ett varv runt trädgården nu på morgonen i bara pyjamas och med kameran i handen. Tur att man bor på landet ;-)

Fighter ligger och solar sej.



I helgen har vi bara fixat med moget pyssel som min man uttryckte sej...då kanske ni undrar vad man gör då.....jo vi har gjort i ordning vår gräsmatta, sått morötter, ruccola, sallad, dill, blommor, lukat i landen och som grädden på moset sått potatis. Moget va !
Denna lilla "sålåda" har jag gjort alldeles själv med inspiration av Anna Örnberg.


Tänk att det redan blommar.


Till och med maskrosorna är vackra i dag, kan det var solljuset som gör en så tillfreds ? !

Ljuvligt!!

Nä nu kan jag faktiskt inte sitta här inne längre nu måste jag gå ut och parkera mej i en brassestol och bara njuta.

Ett litet PS. Håller på att måla och fixa med Moheda fynden dom kommer strax att synas i rutan.

Ett litet PS till. Fick så söta presenter på posten. Har lagt in bilderna men dom ville inte komma fram och visa sej, ska klura lite på det. Återkommer med dom.

Ut med er i solen nu och njut ! !

Stora kramar från Anna

Och tusen tack för alla gulliga kommentarer om bloggträffen. Vet ni vad? -Det var ju ni som gjorde dagen så underbar ! !